Geboortekaartjes.nl
joepiedepoepie 250x250
Trouwkaarten.nl

Dagboek

Aantal berichten: 50
Ga naar:   

Wat vliegt de tijd!!

04 mei 2014
En zo zijn we 'ineens' 4 maanden verder na het laatst geschreven stukje blush. Mama moet zich schamen...de tijd gaat ook zo hard en de dagen, weken vliegen voorbij!! 

Je bent in ieder geval op weg om een heerlijke peuter te worden! Je wordt nu echt een klein meisje...en je bent zo'n lekkere, pinnige lieverd!! heart

In februari zijn we nog met Tako, Marijke, Anne-Mayra en Matthieu naar ons jaarlijks weekendje Center Parcs geweest. Ik was al niet helemaal lekker toen we gingen, maar we hadden er zin in! Toen Demi uit school kwam zijn we gaan rijden. We hebben papa bij zijn werk opgepikt en snel weer door naar Brabant. De rest was er al om het huisje te verkennen. De eerste avond hebben we het rustig aan gedaan en Marijke en ik hadden lekkere stampotten mee genomen. Je sliep bij ons op de kamer en dat ging eigenlijk weer hartstikke goed. Zaterdag zijn we gaan zwemmen. Jij vondt het helemaal geweldig en protesteerde goed als we eruit gingen! Nu kunnen we goed merken dat je profijt hebt van het babyzwemmen; we doen je bandjes om en je vermaakt je zelf wel in het diepe! 'S avonds zijn we uit eten gegaan en al duurde het eten ergggg lang, gelukkig kon je je goed vermaken. Na het eten kwamen we langs de live muziek en jij ging lekker los haha je had ook veel bekijks, zo'n klein meisje lekker aan het dansen en springen. Zondag hebben we het rustig aan gedaan. Toch ging de vermoeidheid je al opbreken...in de jungle dome was je niet te genieten, ik mocht je niet los laten, je wou niks zelf en ik ben oververhit naar het huisje gegaan om je in bedje te leggen...'S avonds wilden we vroeg pizza gaan eten en bowlen, maar in het restaurant aangekomen was het alleen maar huilen...snikkend lag je op mn borst..zo sneu! We hebben de mannen en de grote meiden maar alleen achtergelaten bij de bowlingbaan, want jullie kleintjes waren op!! Maandagochtend wel gezellig gegeten in het buffetrestaurant als afsluiting. Dat vonden jullie allemaal super gezellig en hebben nog lekker gespeeld in de speelboom. Helaas weer tijd om naar huis te gaan, maar volgend jaar zeker weer!!

Die week erop hebben we weer de auto ingeladen om naar Landal Harderwijk te gaan voor een familieweeken. Ondertussen was het duidelijk waarom jij vorig weekend zo van de kaart was...verkouden, neus vol, hoesten, huilen in je slaap...ik had er eerlijk gezegd een hard hoofd in...Gelukkig was het een super mooi, nieuw en groot 10p huis!! Wij hadden de beneden verdieping in gebruik met 2 slaapkamers en een badkamer. Afgesloten met 2 deuren van de woonkamer, dus hier kon jij rustig 's middags en 's avonds naar bed. Papa kwam 's middags uit zijn werk daarnaartoe, dan kon hij maandag vanaf daar ook weer binnen 20 min op het werk zijn. Zaterdag hebben we je lekker binnen gehouden en ben ik met je zus op pad geweest. Het waaide goed en met jouw verkoudheid en vermoeidheid leek me dat geen goed plan. Zondag zijn we wel wezen zwemmen, dat vond je weer heerlijk! 'S avonds ook weer uit eten geweest en we zaten naast de speelhoek, dus jij vermaakte je weer prima! Voor het slapen wel weer je fles uitgespuugd en 's morgens vanaf 5.30 aan het jammeren...het was voor jou wel weer genoeg geweest!

Inmiddels hebben we Pasen ook weer achter de rug. Al die chocolade eitjes was voor jou Paradijs smiley. Je staat dan ook heel lief bij de kast te wijzen en zegt: locola? Met een lief gezichtje waar we geen nee tegen kunnen zeggen...Beide Paasdagen hebben we gebruncht. Het liefst wil je zelf overal heen lopen en vraagt geregeld heel lief: Papa, mama, lopen?? Als we het liedje 'ei, ei, ei' inzetten begin je te klappen en te zingen, wat ben je toch een heerlijk kind!!

Je woordenschat breidt zich ook met de dag uit...wat gaat het snel...en je zegt alles na, wat een papegaai!! Je zegt nu: beetje (beertje), stoel (=zitten), mauw (=poes), waf (=hond), locola, hagelsjag, tekene, pingin (pinguin), paadje (paardje), Memi (Demi), omi, opa, joeie (Youri), auto, taktor (tractor), boe (=koe), pingen (springen), hou op, bank, iets (fiets), baby, aap, naan (banaan), huis, bad, vis, ete (eten), lope (lopen), buiten, open, klaar, shhh (slapen), fes (fles), tinke (drinken), ei, has (jas), aan, soen (schoen), jattie (Jackie), op, bloem...en wat ik misschien nog meer vergeet...

Je doet nu ook steeds zelf je sokken aan en uit, je laarzen krijg je zelf aan (al dan niet aan de verkeerde voet), je probeert je jas en schoenen aan te doen, klimt overal op, springt, danst, schudt met je billen, rent op je tenen, maakt nep drinken voor me in je keukentje, wandelt met de baby in de buggy en geeft de pop een fles en eten, trekt je zak steeds uit in bed, pakt je stoeltje of krukje als je gaat eten, maakt je handjes en mond schoon met een doekje, gooit de kleinste kruimels in de prullenbak, springt graag op de trampoline (en loopt zelf het trapje op), wil zelf de trap op lopen, springt op onze rug als we een boekje aan je zus lezen op ons bed, kan heel dramatisch huilen en snikken als iets niet naar je zin is, probeert de poes op te pakken, verft, kleit, tekent, wil op je hoofd staan, wil al je knuffels op je hebben liggen in bed, kortom...een heerlijk ondernemend peutertje...en over 2 maandjes word je alweer 2!!!  

2014!

05 januari 2014
En dan ineens is het 2014...Zoals je zelf zei: alles is nu weer voorbij; Sinterklaas is naar Spanje, Kerst is afgelopen en ook vuurwerkavond is voorbij..stiekem vind jij dat ook wel fijn wink
Eerste Kerstdag zijn we naar een buffetrestaurant geweest waar ze in de kelder een mega speelruimte hadden met een speelkooi (zoals ballorig) en een springkussen. Je wou eerst helemaal niet eten omdat je gelijk wou spelen, maar na duidelijk overleg ben je eerst wat gaan eten en daarna met Youri en papa naar beneden gegaan. Later wist je de weg wel en konden we jou prima alleen heen en weer laten lopen. Je wou zelfs niet boven komen toen de Kerstman kwam! Je hebt het daar sowieso niet zo op...Samen met papa ben je toch even komen kijken om een zakje snoep te halen en snel weer verder spelen! Het leuke aan jouw leeftijd is dat je ook echt bezig bent met je kleertjes, of je er wel mooi uit ziet en omdat het 'feest' is je ook glitters op je ogen en in je haar wilt...heerlijke meid!
Tweede Kerstdag zijn we bij opa, omi en Youri gaan gourmetten. Dat vind je zo gezellig om met de kleine pannetjes te eten! Maar papa en mama moeten je pannetje goed in de gaten houden want stel dat er iets verbrand...
Oudjaarsdag kon je niet wachten tot de visite kwam, lekker eten en gezellig spelletjes doen, wat geniet jij daarvan! Je wou even mee naar buiten toen papa, opa, Youri en Bart vast wat vuurwerk gingen af steken, maar na een harde knal was je genezen! Je bent de rest van de avond niet buiten geweest en om 00.00 ging je liever naar bed als naar buiten. Ook een sterretje vast houden was niet aan jou besteed...Kleine held wink. Ik heb je om 00.15 uitgeteld in bed gelegd. 
2 januari ging je gezellig bij oma Anneke logeren! Je wordt daar verwend met Kindercola, chips, snoep en alles wat je zelf wilt eten. Ook kwamen je nichtje en neefje nog even langs die je niet zo goed kent, maar toen jullie allemaal in de Action wat uit mochten kiezen was het dolle pret! Jij liep met een trompet, Soraya met een gitaar en Tiamo met een muziek Ipad! Ja oma had het gezellig druk hihi Je vond het dan ook jammer toen je na 2 nachtjes weer naar huis ging!
Vanavond kon je niet goed in slaap komen. Is ook lastig na 2 weken pret weer in het ritme! Je hebt het druk want woensdag heb je gelijk een feestje van Hilda, vriijdag gaan we met Thorben zwemmen en zaterdag moet je weer naar zwemles. Weer in het ritme...kiss

2014!

05 januari 2014
Inmiddels is het 2014!

De kerstdagen zijn gezelllig verlopen. Eerste Kerstdag zijn we van 13.00-16.00 naar een buffetrestaurant geweest met omi, opa en Youri. Je kon daardoor niet slapen tussen de middag maar het is hartstikke goed gegaan! Je hebt eerst een tijdje in de kinderstoel gezeten en daarna ging je met iedereen op pad. In de kelder hadden ze een grote speelruimte met een apenkooi en springkussen. Mega druk met alle kinderen maar het deed jou niks. Je liep er lekker tussendoor en was druk met ballen verzamelen, je zus en de lichtjes volgen. In de 10 minuten naar huis was je al in diepe slaap gevallen. 'S avonds hadden we nog wat toastjes en chippies waar je heerlijk van hebt zitten snoepen! Tweede Kerstdag zijn we na je slaapje naar opa, omi en Youri gegaan om te gourmetten. Muisje, Bart en Jill waren er ook. Wat moeten we toch om je lachen als Jill te dichtbij komt laugh. Jill wil zich aan jou optrekken waarna je helemaal weg duikt haha ook speelgoed hou je onder je arm en je gaat snel op de vlucht als ze eraan komt. Je hebt lekker mee gegeten en in de ronte gelopen. Papa heeft ook lekker vakantie dus jullie kunnen lekker uitslapen! 
Oudjaarsavond kwam iedereen bij ons! We hadden lekkere hapjes en het was de hele avond eigenlijk eten, kletsen, muziek luisteren en tv kijken. Je raakt wat meer gewend aan Jill al pak je stiekem wel dr limonade af...als we het van zeggen dat het van Jill is geef je het wel netjes terug. Je viel op een gegeven moment hard voorover en je hield er direct een blauwe plek onder je kin aan over. Gelukkig niet open zoals bij je zus toen brrrr Na een paar keer vallen was het rond 21.30 bedtijd. Je bent als een blok in slaap gevallen en we hebben je ook rond 00.00 niet gehoord!
2 januari zijn we naar oma Anneke gereden in Amersfoort om je zus weg te brengen voor 2 nachtjes logeren. Je hebt op de heenweg lekker geslapen. Bij oma heb je lekker je vermaakt en van al het lekkers op de tafel gesnoept. Je was wel heel erg moe op de terug weg en eigenwijs als je bent viel je pas na 30 minuten in slaap na het nodige gemopper....de volgende dag zijn we met zn drietjes naar de Ikea geweest om de lunchbonnen van oma op te maken en een kast voor je zus te kopen. Je wil dan ook uit de winkelwagen ZELF lopen. En dan moeten papa en ik je regelmatig achterna rennen zo snel ben je al! Je blijft wel op het pad lopen, maar stopt niet als wij stoppen hihi Op een gegeven moment zag je je favoriete beertje (die toevallig bij de IKEA vandaan komt) en je riep gelijk BEERTJE!!! je moest hem hebben en bij de ingang van kinderland stond een hele grote bak met heel veel BEERTJES!!! Geweldig om te zien en natuurlijk konden we het niet over ons hart verkrijgen om je zonder beertje weg te laten gaan. We kregen de kans ook niet want je had er 3 stevig vast geklemt..Ik heb er nog 1 kunnen lozen bij de kassa dus met in elke hand een beertje gingen we weer naar huis. 

Verder ben je een lekkere meid die zoals een echte meid heerlijk kan mekken, gillen, giebelen, knuffelen, haren trekken en kusjes geven kiss. Poes is mauw en krijgt ook vaak kusjes en knuffels. Je zegt verder nu ook beertje, Po, Lala, bal, nou, doei, dagdag, die, drinken en super schattig: tetuwie (teletubbie haha). Als we een luier en doekjes pakken ga je al op de grond liggen (zo ook in de gang bij de IKEA), je gaat je schoenen halen als we dat zeggen en weet goed duidelijk te maken dat je dinken (drinken) wilt en zegt heel enthousiast JA als ik vraag of je een koekje wil. Je kan heel verbaasd met je hand voor je mond kijken als je schrikt en kucht met je hand voor je mond. Je vindt muziek en dansen echt geweldig en maakt de nodige hand en armm bewegingen. Ook kun je achteruit lopen en rondjes draaien. 

Morgen is de vakantie helaas voorbij en gaan jullie alweer vroeg naar oma Lien. Zal wel weer wennen worden!

Sinterklaas

15 december 2013
Sinterklaas is weer geweest en wat vond je het weer spannend! Je vroeg zelfs of Sinterklaas ook dood ging haha waar je allemaal niet aan denkt op deze leeftijd...Terug naar Sint Maarten: We hebben uit het werk even snel met zn 3en gelopen. Je liep hier tegenover even het pleintje rond en toen had je al geen zin meer! Je had genoeg, nou prima, kunnen we lekker naar binnen :-)
Sinterklaas kwam dit jaar in Groningen aan, maar je wou absoluut niet naar de optocht! Je wilde liever op tv kijken, ook goed popje. Je hebt denk ik 3x je schoen gezet, want je vergeet het steeds...welk kind boeit dat nou niet?? haha We zijn wel lekker naar CP geweest het weekend voor Sinterklaas. Je hebt lekker gezwommen en veel gespeeld met Brent. Het was soms zelfs even tranen want dan deed Brent of jij iets wat de ander niet aan stond. Maar je laat je iig niet het kaas van je brood etenyes. Op zaterdagavond bonkte er ineens iemand op de deur en vlogen de pepernoten naar binnen! Je bleef een beetje bangig staan, maar toen de kado's binnen stonden was het aanvalluhhh Je bent verwend met een nieuwe Furby schooltas, een feeënbarbie met vleugels en een rokje voor jezelf, klei, toverstiften, opdrachtenboek, Wie is het Disney, Dr Bibber, prikblok en vast nog meer wat ik vergeet! Zwemmen vond je geweldig al vond ik het wel wennen dat je echt zelf zwemt en niet meer aan ons hangt zeg maar...Ja je wordt groot! Ook de wildwaterbaan was weer niet veilig hihi De intocht had je liever niet gezien. Je wilt niet dat de Sint te dichtbij komt en gaat liever naar het huisje. Uiteindelijk heb je binnen wel bij het podium gekeken, maar een handje of foto NEE! 
4 december heb je nog Sinterklaas bij Lien gevierd en heb je kaartjes met sommetjes gekregen die je heel serieus maakt. 5 december kwam de Sint op school aan. Ook dit vond je enorm spannend en wou liever achteraan staan..bij binnenkomst stond die in de deuropening dus je gaf hem snel een hand en liep verder, dat viel me alweer mee! Thuis vertelde je dat je ook bij hem moest komen met Thayra en dat hij wist dat je poes Mauki heette en dan je goed je best deed op zwemles! Je hebt ook nog een prikblok gekregen. Hierna is de Sint weer naar Spanje gegaan. En nu op naar de Kerst! Je vindt het allemaal heel gezellig met de lichtjes en spulletjes in huis. Je hebt samen met papa de boom gedaan yes. Papa is nu een week in Italië en komt morgen weer thuis. Wij hebben dan lekker 'meiden week' en je slaapt lekker bij mij in bed!
Op zwemmen gaat het goed. Je zwemt afwisselend met en zonder kurkjes om je buik. Gister kreeg je weer een stikker, maar die had je al. Je was heel teleurgesteld dat je niet dezelfde stikker als Myrthe kreeg...maar die is al 6 en kan zonder kurkje onder water...Je wil zo graag! Ik heb je thuis de poster met stikkers laten zien en wat je allemaal moet doen. Je weet nu een beetje wat je kan verwachten en dat je veel moet oefenen. Komt vanzelf!! Nog 1 weekje en dan heb je lekker vakantie! Papa is dan ook vrij dus kan je lekker leuke dingen doen. Misschien nog wel logeren bij oma Anneke.
Ook het kwartier gesprek was yes. Je zit goed op niveau, kan zelfstandig werken en opdrachtjes maken en juf Gerda is blij met de hulp die ze van jullie grote meiden krijgt! We verwachten geen problemen gelukkig!!

Dikke kus!! 

Sinterklaas

15 december 2013
Inmiddels is de Sint het land weer uit en gaan we alweer naar de kerst!
We zijn ruim een maand verder sinds de laatste update en je loopt! Het komt haast niet meer voor dat je kruipt, wat gaat het snel zeg! Af en toe gaan je beentjes harder dan je aan kan, maar wat zie je er toch grappig uit! Je geeft heel duidelijk verbaal en nonverbaal ja of nee aan haha. Bij 'ja' knik je enthousiast mee en bij 'nee' draai je demonstratief je hoofd om. Poes doet 'mouw' en paard 'hiiiii' en een koe 'boeeee' hihi. Je bent zo'n lekker eigenzinnig kind die ook heel boos kan kijken. Als je iets niet mag geef je een klap op de tafel met een klein kreetje en dat was het dan ook wel weer. Je begrijpt ook steeds meer en meer. Als ik zeg dat we de schoentjes aan gaan doen loop je naar de gang, pakt je schoenen en gaat zitten om je schoenen (proberen) aan te doen. Ook gooi je van alles in de prullenbak en ga je liggen op de grond als we je luier gaan verschonen. Op vrijdag hebben we patatdag en je loopt zo tot 21.00/22.00 in de rondte. Net zo makkelijk als je zus!

Weekend voor Sinterklaas zijn we met zn allen in CP geweest. We hadden twee huisjes naast elkaar en dat was heerlijk rustig met de middag/avond slaapjes. Je bent super lief geweest en hebt heerlijk bijons op de kamer geslapen. Wat was het heerlijk om je 'smorgens lekker bij ons in bed te nemen! En ik was nog zo bang dat je 'snachts zou gaan spoken zoals vorig jaar...gelukkig zijn die tijden voorbij ;-). We waren er al vroeg op vrijdag en iedereen (opa, omi, Youri, Talla, Brent, Muis, Bart, Jill en Sam) kwam achter elkaar binnen druppelen. 'savonds pannenkoeken gegeten en jij at lekker mee in de eetstoel. Zondag na het ontbijt naar de intocht wezen kijken. Jij zat druk te wijzen, maar de Piet mocht niet te dichtbij komen, dan vloog je in onze armen. Ik dacht jou wel even bij Piet op schoot te zetten voor een foto, maar dat was huilen! Ook jij bent niet zo'n held, net als je zus. In tegenstelling tot je neef Brent, die liep het podium op om bij Sinterklaas op schoot te zitten. 'smiddags heb je een lekker dutje gedaan in het huisje en zijn de papa's met Demi en Brent gaan zwemmen. 'savonds lekker soep met toastjes en...kado's! Er werd op de deur geklopt en er stond wederom belachelijk veel speelgoed voor de deur!! Je hebt een olifant die ballen spuugt gehad, een trommel, een gitaar, een zwembak, smarties, een vormenhuis met sleutels en chocola. Daarna uitgeput naar bed! Zondag lekker rustig wakker worden en ontbeten en zwemmen! Je wou niet in de band...janken...maar met niks om mocht je niet in het grote bad dus naar het pierenbadje. Je hebt daar zeker 15 min stil gezeten voordat je zelf op pad ging. Toen ik een paar keer met je het trapje op ging en het glijbaantje af, ging je het ook zelf rustig proberen. En wij dachten nog wel dat jij de ondernemende van de twee zou zijn ;-) maar ook jij bent ook net zo'n kat uit de boom kijker als je zus. En andere kinderen hoef je ook niks van te weten, je vermaakt je wel alleen...anderen pakken alles maar van je af en daar heb je geen zin in!! Toen je het glijden onde de knie had zag ik een bruin stukje van de glijbaan af komen...dat beloofde niet veel goeds, dus snel het bad uit en verschonen! Was gelijk tijd voor een banaantje en drinken. Wat heb je je toch heerlijk vermaakt! In het aankleedhok hoor je vaak kindjes huilen van vermoeidheid of drammerigheid en dan zeggen papa en ik altijd dat we zulke lieve kindjes hebben, jullie horen we niet! heart
Lekker geslapen in de wagen (wel twee uur) en daarna uit eten bij de Market Dome. Je zit lekker in je stoel te snoepen zonder drammen en daarna ging je lekker op pad! Dan moeten we je wel in de gaten houden hoor, want je gaat er met een big smile vandoor! De volgende ochtend was het helaas weer tijd om naar huis te gaan...we hebben genoten!

Inmiddels staat de kerstboom, waar je helemaal niet aankomt. Wat heerlijk dat je niet zo'n 'Brenda' bent cheeky. Ook staat er een kerstman en twee rendieren die gaan zingen en dansen op geluid. Eerst vond je het niks en verstopte je je achter ons. Nu sta je er lekker bij te dansen! Vandaag probeerde je te springen, dat zag je op tv, hilarisch! Met een beentje of voetje stampen lukt al wel! De planning is om eerste Kerstdag uit eten te gaan en tweede Kerstdag bij omi en opa gourmetten.

Je bent verder echt een mama's kindje. Als ik binnen komt is het gelijk handje omhoog met zo'n lekker aanstel mekje hihi 

Na de feestdagen probeer ik weer te uppen!

Luv you heart

Maak en stuur nu de leukste kaartjes op Kaartjeposten.nl, Geboortepost.nl en Trouwpost.nl.